17. 4. 2019

Brez skrbi, Iks vse uredi!

Spoštovane učiteljice in spoštovani učitelji,

v kolikor vas zanimajo gradiva Naša ulica, vas vabimo, da nas pokličete ali nam pišete, da se oglasimo na vaši šoli in vam predstavimo tiskana in elektronska gradiva.

Naj vam bodo gradiva Naša ulica najboljša družba vse šolske dni. Pridružite se številnim zadovoljnim učiteljem in staršem.
 

Prijavite se s klicem ali sporočilom še danes. Z veseljem se bomo odzvali na vaše povabilo. Informacije in prijave: Alenka Korenjak, 01/30 69 823, alenka.korenjak@dzs.si

14. 3. 2019

NOVO - Berem z Iksom 3

Berem z Iksom 3

Avtorici: Sabina Višček in Majda Koren

Ste za vožnjo z vrtiljakom besedil? Kje se boste ustavili? Pri manekenu Francetu Prešernu ali bi raje skočili na slona, ki je pobegnil iz živalskega vrta? Bi leteli z dronom? Če vam je z vrtiljaka padel medvedek, ga lahko operete po naših navodilih. Z nami se lahko zapeljete vse do Finske ali praznujete božič po svetu. Raznolika besedila odlikujejo iskriv ton in zanimivi motivacijski nagovori, v katerih se otroci preizkusijo tudi kot detektivi, učitelji ali umetniki. Besedila obsegajo temeljne bralne strategije: od preprostih vprašanj do zahtevnejših nalog, v katerih otroci presojajo ključne informacije, ločijo laž od resnice, informacije povezujejo s svojimi izkušnjami ipd. Priloga bralnim vajam je bralni kviz s pomembno novostjo – dopustiti otroku, da ustvari in izrazi svoje mnenje o besedilih.

Cena: 8,90 EUR

Informacije o gradivih Naša ulica: alenka.korenjak@dzs.si, 01/30 69 823

Naročila: info.narocila@dzs.si, 01/30 69 879