20. 8. 2019

Rubrika Robotarnica vabi

Robotarnica je spletna rubrika v Naši ulici, namenjena učiteljem in šolarjem. Na njenih policah se predstavljajo otroški izdelki, ki jih je navdihnil robot Iks, in ideje razrednih učiteljic in učiteljev z vseh slovenskih šol. Vsebino Robotarnice sestavljajo tudi prispevki, ki jih napišejo strokovnjaki z različnih področij: Z Robotarnico želimo učiteljicam in učiteljem ponuditi izobraževalne prispevke ter obenem deliti zamislice za didaktično in ustvarjalno delo z vsebinami Naše ulice v razredu.

V Robotarnico ste vabljeni tudi vi – ne le kot bralka, bralec ampak tudi kot soustvarjalka, soustvarjalec – pošljite nam svoje mnenje, izkušnje ali izdelke vaših otrok, ki bi jih radi delili z drugimi. Z veseljem jih bomo objavili.

8. 8. 2019

Iksovo potovanje

Drage učiteljice, dragi učitelji in dragi otroci,

večina od vas že robotka Iksa pozna, kajne? Srečujete ga na straneh delovnih zvezkov in dodatnih gradiv Naša ulica. Kdo pa pravzaprav je in kaj počne? Je robot posebne vrste. Zelooo radovedne vrste! Z vesolja je priletel na Našo ulico, na kateri se dogaja veliko zanimivega. Tam se zbirajo vedoželjni otroci in med njimi je Iks najraje.

Povabite Iksa na šolo, med učence. Naj bo vaše druženje čim bolj prijetno in zanimivo.

Informacije: alenka.korenjak@dzs.si, 01/30 69 823