22. 12. 2023

Vesele praznike

Želimo vam prijetne praznike in srečno 2024.

20. 11. 2023

Svetovni dan otroka

Spoštovani,
20. novembra obeležujemo svetovni dan otroka, s katerim poudarjamo, da imajo vsi otroci pravico do zdravja, izobraževanja in zaščite.

V Izobraževalnem založništvu DZS se zavedamo, da ima vaše delo izjemen vpliv na oblikovanje prihodnosti in razvoj mladih umov. Trudimo se, da smo vam pri tem v oporo in tako skupaj ustvarjamo politiko, ki bo vedno upoštevala največjo korist otroka.

Vključitev svetovnega dneva otrok v šolske dejavnosti omogoča odlično priložnost za vključitev učencev v pogovor o šolanju, domu, ljubezni, varnosti, pripadnosti in praznovanju pravic ter potenciala vsakega otroka. 

Oglejte si učno enoto Moje pravice in dolžnosti iz delovnega zvezka za 2. razred, Naša ulica, spoznavanje okolja. Učno enoto ali posamezne naloge lahko uporabite kot dodatne aktivnosti v razredu in tako na poseben način obeležite svetovni dan otrok s svojimi učenci. Tudi v berilu za 2. razred, Zgodbe naše ulice boste našli odlično priložnost za medpredmetno povezovanje na temo pravic in položaja otrok po svetu. Preizkusite vzorčno stran!