26. 1. 2021

Bralna pustolovščina z Iksom

Dodatna gradiva Naša ulica so nastala v skrbi za kakovostno znanje vaših učencev.

Premišljena rešitev za učinkovito učenje branja

Pri svojem delu že nekaj let uporabljam zbirko Berem z Iksom. Berem z Iksom je odličen pripomoček za uvajanje in urjenje branja. V razredu ima vsak učenec svoj izvod, uporabljajo pa ga tudi za bralne vaje doma. Gradivo je primerno tako za boljše bralce kot tudi za učence, ki jim branje še ne steče, in v povedih in besedilih iščejo določeno črko, barvajo zloge in podobno. Všeč mi je postopnost oziroma stopnjevanje zahtevnosti besedil. Učence pa najbolj pritegnejo zanimiva in iskriva besedila ter likovno bogata vsebina.

Mojca Zauneker, učiteljica  na OŠ III Murska Sobota

Prelistajte katalog dodatnih gradiv IKSOVA UČILNICA

Informacije o gradivih Naša ulica: alenka.korenjak@dzs.si, 01 30 69 823

Naročila: info.narocila@dzs.si, 01 30 69 879 ali preko www.nasaulica.si

4. 1. 2021

Klasične pravljice in sodobna besedila

Berila iz sklopa Naša ulica povezujejo dvoje: družinsko branje in samostojno branje otroka. V berilih boste našli kakovostno leposlovje: najboljše primere klasičnih pravljic in sodobna besedila.

Privlačna neumetnostna besedila bralcu slikajo stvarni svet, svet, ki ga učenec spoznava kot nasprotje domišljiji. Berila so učitelju v veliko pomoč, saj mu nudijo širok okvir za delo v razredu, obenem pa mu še vedno dopuščajo veliko možnosti za ustvarjalno delo. Velik poudarek je na raznolikosti zvrsti in avtorjev, junakov in vsebin, didaktičnih idej in možnosti, ki so domišljeni in upoštevajo učenčevo razvojno stopnjo.

Avtorji beril: dr. Igor Saksida, dr. Janja Plazar, dr. Nataša Dolenc Orbanić, Sabina Višček, Jana Bauer in Majda Koren. Berila bogatijo odlične ilustracije izvirnih ilustratork in ilustratorjev.

Če bi želeli spoznati berila Naša ulica 1-3, vam omogočamo kratko predstavitev prek videoklica, kjer si lahko zagotovite brezplačen izvod berila po lastni izbiri.

Informacije o gradivih Naša ulica: alenka.korenjak@dzs.si

Naročila: info.narocila@dzs.si