10. 10. 2016

berilo Zgodbe Naše ulice

Zgodbe naših junakov najdete v posebnem in edinstvenem berilu, ki bo izšel naslednji mesec. Posebnost berila so daljši teksti na dveh straneh, na tretji strani pa je bogat didaktični instrumentarij. Vsebino dopolnjujejo odlične ilustracije slovenskih in tujih ilustratorjev.

Vsebine v berilu so zajete v pet tematskih sklopov in so usklajene z učnim načrtom ter si sledijo v premišljenem vrstnem redu. Vodič po berilu je simpatičen junak Ostržek, ki učence napeljuje k branju besedil. Tekst je napisan z veliki in malimi tiskanimi črkami ter pisanimi črkami.  Berilo vsebuje umetnostna in neumetnostna besedila, ki so družboslovno in naravoslovno naravnana. Neumetnostna besedila zajemajo opise šole v Afriki, prihodu prvega vlaka v Celje, opis lesa, vremena, poklicev, o prazgodovinski piščali  ipd.

Nekaj vzorčnih strani si lahko ogledate tukaj!

7. 9. 2016

LINK KOCKE s predlogi dejavnosti + vrečka

Na voljo 40 link kock (2 cm x 2 cm) s praktično in lično vrečko za shranjevanje. Link kocke so odličen didaktični pripomoček za matematiko in druge predmete, s katerim bo vaš otrok lažje usvojil vsebine, ki jih v šoli pridobiva. Primerno za 1. in 2. razred.

Priloženi so predlogi dejavnosti, s katerimi bo vaš otrok lahko:

- sestavljal različne figure

- oblikoval različne vzorce

- urejal in razvrščal

- se naučil osnov seštevanja in odštevanja

Cena: 6,00 EUR

Informacije in naročila: info.narocila@dzs.si, 01 30 69 880