10. 11. 2015

Naša ulica 2 v pripravi

Junaki Naše ulice Iks, Mila, Svit, Brin in Julija  so se v prvem letu ogromno naučili (gotovo tudi prvošolčki, ki so jih vodili skozi gradivo) in postali še bolj radovedni, navihani in polni najrazličnejših domislic. Sedaj, ko znajo šteti, računati, brati in pisati, že komaj čakajo, da se podajo novemu znanju in pustolovščinam na proti. V Naši ulici 2 jim gotovo ne bo dolgčas.

7. 10. 2015

Zakaj izbrati berilo Junaki Naše ulice?

Z Junaki Naše ulice prvošolček skupaj s starši vstopa v čarobni svet besed in razvija odnos do branja kot prijetne in kratkočasne dejavnosti. Berilo ni namenjeno samo uporabi v razredu, bralni izzivi naj bi se nadaljevali tudi doma, kjer bi s pomočjo doživetega branja staršev oživeli junaki, kot so maček Muri, Sneguljčica, Peter Klepec, mala pošast Mici, ježek Janček in še mnogi drugi klasični junaki iz slovenske in tuje otroške književnosti.

Berilo dopolnjujejo tudi neumetnostna besedila s slikovitimi opisi naravnih pojavov (npr. vulkani) in živali (npr. medved, jež) z odgovori na prenekateri otroški »Zakaj?«, ki staršem povzroča preglavice. Vprašanja ob besedilih so namenjena spodbujanju pogovora ob branju, ključne dejavnosti za kasnejši napredek pri branju in pisanju oz. učenju nasploh.