6. 9. 2022

Strategije bralne pismenosti

V založbi DZS si dejavno prizadevamo k razvoju bralnega razumevanja, zato bralne strategije vključujemo v izobraževalna gradiva za vse razrede osnovne šole. V namen razvijanja pismenosti med najmlajšimi, smo pripravili kakovostna dodatna gradiva Berem, Pišem in Računam z Iksom 1–3 ter Angleščina z Iksom. V omenjenih gradivih najdete raznolik nabor nalog za metodično razvijanje bralne pismenosti, veščin pisanja in strategij za reševanje matematičnih nalog.

Dodatna gradiva Naša ulica za 1. triletje priporočajo tudi strokovnjaki oziroma razvojni psihologi. Več o bralnih strategijah in podrobnejše opise in odlike posameznih dodatnih gradiv najdete na spletni strani e-Vedez.si

18. 1. 2022

Čokoladne palačinke? Ja, seveda!

Robotek Iks je zelooo sladkosned robotek. Nekega večera si je zaželel palačinke. Mama mu je spekla čokoladne palačinke. Bile so tako njami, njami, da bo od zdaj naprej jedel samo čokoladne palačinke. 

Iks je prosil mamo za recept in ga po vesoljski pošti poslal Brinu in Svitu. Bila sta vsa čokoladna okrog ust. A veste zakaj? Bi jih spekli tudi vi?

 

Recept: 

Poglavje Hura za palačinke! je iz delovnega zvezka za slovenščino Naša ulica 3 (založba DZS, d.d., 2017)