5. 12. 2016

Učni kompleti za 1. triletje - zdaj za vse razrede

NOVO! Kmalu bo izšel učni komplet za 3. razred. Gradiva bodo shranjena v lični in uporabni škatli.

Komplet vsebuje:

- priročno škatlo za shranjevanje gradiv

- 6 delovnih zvezkov (slovenščina 2x, matematika 2x, spoznavanje okolja 1x, glasbena umetnost 1x)

- koda za dostop do portala www.nasaulica.si

- urnik in 6 samolepilnih nalepk za gradiva

- mapa A4 z elastiko

 

Z veseljem se oglasimo na vaši šoli in vam predstavimo vsa učna gradiva Naša ulica za prvo triletje. Pokličite ali nam pišite in si rezervirajte termin.

Vse informacije na: Alenka Korenjak, 01 30 69 823, alenka.korenjak@dzs.si

 

In še nekaj besed o gradivih za prvo triletje!

Marija Pisk, prof., soavtorica in koordinatorka medpredmetnega povezovanja Naša ulica

 

Spoštovani,

gradiva NAŠA ULICA si pogumno utirajo pot med vas, strokovne delavce v prvem triletju osnovne šole.

Pripravljena so v dveh različicah: medpredmetno in ločeno po posameznih predmetih. Nastajala so z ekipo izkušenih avtorjev, ki so tesno vpeti v didaktični proces v razredu. Zato si upamo trditi, da so priročna za uporabo, s strukturo in konceptom za smiselno krmarjenje skozi šolsko leto. Obenem odpirajo dovolj  možnosti, da med pripravljene vsebine dodajate tudi svoje ideje. V njih je poudarjen pristop od konkretnega do abstraktnega. Opismenjevanje je sistematično, z možnostjo za diferenciacijo. Vsebine so obogatene s slikovnim gradivom. Prednost številnih zgovornih in otrokom privlačnih ilustracij slovenskih ilustratorjev in fotografij je, da stvari prikazujejo čim bolj naravno in stvarno. Učiteljem in staršem bodo neke vrste kompas in orientacija cilji, ki so pripisani na vsaki posamezni dvojni strani v delovnem zvezku.

Privlačna in všečna so berila, ki imajo značaj učbenika. Iz njih veje nov, sodoben pristop, prepoznaven po hudomušnem in iskrivem slogu, s katerim mladega bralca motivira za branje. 
Delovne zvezke dopolnjujejo ločene izdaje delovnih listov za slovenščino, bralni listi in delovni listi za matematiko ter interaktivna gradiva na spletu. Na spletu so na voljo tudi predlogi za letne in dnevne priprave ter načrti za tedensko razporeditve vsebin.

 

 

 

 

 

20. 10. 2016

Učni komplet Naša ulica za 3. razred

Gradiva iz kompleta Naša ulica za 3. razred bodo sestavljena po predmetih. Na voljo bosta tudi berilo in učbenik za spoznavanje okolja ter e-podpora za učitelja in učenca na spletni strani www.nasaulica.si.

Kot dodatno gradivo bodo delovni listi za matematiko in slovenščino. 

Informacije na: Alenka Korenjak, 01 30 69 823, alenka.korenjak@dzs.si