27. 9. 2018

Majhni svečniki

Učitelji in starši lahko s svojimi otroki ustvarite majhne svečnike. V tem vedno temnejšem času v letu bodo majhne svečke pričarale nasmeh na otroške obraze in vzplamtele njihovo domišljijo.

Za izdelavo potrebujemo modelirno maso, majhno svečko in modelirno paličico.

              

Postopek izdelave je povsem preprost:
1. Za pest velik kos modelirne mase najprej splošči.
2. Na sredino postavi svečko.
3. Modelirno maso po svoje oblikuj okoli svečke.
 

In kaj smo dosegli s tako zanimivo nalogo?
Naši učni cilji so, da učenec zna uporabljati različna gradiva ter spozna obdelovalni postopek, zna slediti postopku izdelave preprostega izdelka, se ustrezno pripravi za delo in ve, da mora po končanem delu tudi pospraviti.

Zdaj pa veselo na delo! Robotek Iks bo zelo vesel, če mu boste poslali kakšno fotografijo izdelka ali kar cel izdelek. Z veseljem ga bo objavil v svoji rubriki.
 

Svoje izdelke ali fotografije lahko pošljete na: DZS, d.d, Dalmatinova ul. 2, 1538 Ljubljana (s pripisom za robotka Iksa). 

Več podobnih predlogov za ustvarjanje najdete v učbeniku za spoznavanje okolja Naša ulica, 2. razred (DZS, d.d., 2018).

 

21. 8. 2018

Psihologija učenja in pouka - Od poučevanja k učenju

Posodobljena in dopolnjena izdaja priročnika (izid julij 2018, založba DZS, d.d.) pregledno in razumljivo predstavlja sodobne psihološke poglede na učenje in poučevanje. Sodoben pristop v središče raziskovanja postavlja učenje učenja, kar postaja eden od najpomembnejših ciljev šolanja in vseživljenjskega učenja.

Priročnik za učitelje, svetovalne delavce, študente, starše in vse, ki želijo bolje razumeti in uravnavati procese učenja.

 

Avtorica: ddr. Barica Marentič Požarnik

Cena: 25,90 EUR

Naročila: info.narocila@dzs.si, 01/30 69 881, knjigarne in papirnice DZS, d.d.