4. 2. 2021

Spoznavanje okolja po meri

Kako med obilico gradiv za spoznavanje okolja izbrati tisto, ki vam bo v oporo, učencem pa ponudilo številne možnosti za ustvarjalno spoznavanje okolja?

Jasen in razumljiv pogled na okolje in naravo ter številne poustvarjalne in raziskovalne dejavnosti so prepričale tudi Jasno Lajevec (učitelj praktik), ki poučuje že vrsto let in je preizkusila prenekatero gradivo. V številnih jo je zmotil obseg snovi, večkrat se ji je zdelo, da ji celo otežijo poučevanje. Ko je preizkusila gradiva Naša ulica, je hitro spoznala, da so ji v pomoč in da ji omogočajo poljubno obravnavo tem. Na spletnem srečanju bo iz svojih izkušenj predstavila prednosti uporabe gradiv za spoznavanje okolja Naša ulica, pri čemer bo izhajala iz vidika vseh uporabnikov oz. deležnikov: učencev, učiteljev in staršev.

Vabimo vas na drugi spletni seminar za učitelje 1. triletja, ki ga bomo izvedli v sredo, 10. 2. 2021, s pričetkom ob 17.00.

Program:

17.00–17.15 Nagovor (Vasja Kožuh, glavni urednik pri založbi DZS in avtor učbenikov za spoznavanje                              okolja za 2. in 3. razred)
17.15–18.00 Predavanje (Jasna Lajevec, učitelj praktik na OŠ Milana Šuštaršiča v Ljubljani)
18.00–18.20 Debata
18.20               Zaključek (Alenka Korenjak, svetovalka za izobraževanje)

Vsak udeleženec spletnega seminarja prejme promocijski dostop do e-vsebin za izbrani razred.
Učitelji, ki boste prijavili svoj aktiv na individualno predstavitev gradiv Naša ulica, prejmete izvod učbenika za spoznavanje okolje po lastni izbiri.

PRIJAVA

13. 10. 2020

Mednarodni dan prehrane

To je letošnji slogan že 41. svetovnega dneva hrane, ki se vsako leto po svetu praznuje 16. oktobra v počastitev datuma ustanovitve Organizacije Združenih narodov za prehrano in kmetijstvo leta 1945.

Nekateri pravijo, da ljudje ne morejo obstajati brez ljubezni, bolj drzni pravijo, da najbolj potrebujemo kisik, dejstvo pa je, da je hrana gorivo človeškega obstoja. Jemo vsak dan, a koliko dejansko vemo o hrani?

Pa si poglejmo hrano še s šaljive plati. Ali ste vedeli,

- da banane, kumare in kivi uvrščamo med jagode? Jagode, robide in maline pa ne.

- da so nalepke na sadju užitne? Seveda pa to še ne pomeni, da jih morate jesti.

- da se vsak četrti lešnik tega planeta znajde v kozarcu Nutelle? Povpraševanje po lešnikih je tako naraslo, da jih poskušajo gojiti v laboratorijih,    da bi rešili svetovno pomanjkanje teh sadežev.

Kaj najbolj tekne sladokusnim tatovom in kdo je bil grof Sandwich? Več na povezavi tukaj.